5Ritmes® – Waves – Workshops

5Ritmes® – Waves – Workshops

Quote

Movement is the movement of change. In my experience, if you put your psyche in motion it will heal itself. Movement is the medicine. Each of us has the power and responsibility to heal ourselves, to be our own medicine man or woman. Awakening our innate powers of being, loving, knowing, seeing and healing involves ongoing work at all levels and in all dimensions of our self. In your deepest center, you are the stillpoint. You are the rhythm beyond stillness, the feeling beyond compassion, the sexual energy beyond celibacy, the life force beyond death, the vibration beyond inspiration. The moving center is within you.

Gabrielle Roth

Wat zijn de 5Ritmes®


De 5Ritmes zijn ontwikkeld door Gabrielle Roth. Het is een dynamische en expressieve meditatieve dansvorm die streeft naar heelheid van lichaam, hart en geest.

Deze dansvorm wordt gegeven in een wave, een golf die begint met flow om dan over te gaan in staccato, chaos, lyrisch en te eindigen in stilte.

FLOW is het ritme van de kracht van aanwezig zijn, voeten volgen, aarde, vloeiende stromende beweging, thuis komen in je lichaam, inademen, ontvangen.

STACCATO is het ritme van de liefde, je bekken, je vuur wakker maken, je hart dat wordt gedragen en gevoed door je vuur, begin en einde, focus, duidelijk, expressie, structuur, zuiver, uitademend, gevend, beschermend.

CHAOS is het ritme van de kracht van het weten, hoofd leegmaken, water, loslaten, overgave aan de beat van staccato en het vloeiende vrouwelijke.

LYRISCH is het ritme van de kracht van het zijn, van ons creatieve zijn, handen, lucht, licht, ruimte, gewichtloos.

STILTE is het ritme van de kracht van heling, van heelheid, eenheid, adem, bewust aanwezig in het hier en nu.

Waarom dansen we de 5Ritmes?
Ons lichaam is onze bijbel, onze tempel met een bibliotheek zo groot als het universum. Door het vertrouwen van de wijsheid van ons dierbare lichaam, onze thuis, gaat het opnieuw leren vanzelf in helende transformatie te gaan zonder enige inspanning.
Sommigen onder ons lopen traumatische ervaringen op en bijna iedereen draagt negatieve ervaringen mee die opgeslagen liggen in ons onderbewustzijn. Dit kan maken dat we in negatieve gedachten en oordelen blijven cirkelen. En op die ervaringen ontstaan er verdedigingsmechanismes. Het is dan ook heel logisch dat we dan niet geloven in geluk en voorspoed op eender welk niveau. We hebben hierdoor vele overtuigingen en programmeringen van waaruit we dus niet waarachtig leven. Om ons hiervan te ontwapenen dansen we de 5Ritmes, om te ontwaken in een zuiver liefdevol zijn. Het leven voluit te proeven in al zijn facetten, voluit te leven in ieder moment. Bezield te leven.

Jouw eerste les:
Iedere les begint met een zachte opbouw met ondersteunende muziek die je doet aankomen in de ruimte.  Jezelf dit gunnen is echt niet onbelangrijk. Hier geef ik nog geen instructies, wel de uitnodiging om met je lichaam in verbinding te gaan. Na ongeveer 40 min begeleid ik je met simpele instructies om bewuster in beweging te komen door specifiek onze lichaamsdelen in authentieke beweging te brengen. Vervolgens duiken we in een oefening om het medicijn van één van de 5Ritmes te proeven. En van hieruit dansen we dan samen een wave. Ieders op zich en of in verbinding met de ander. Niets is verplicht.
Op het einde sluiten we samen af in een cirkel en is er ruimte om ervaringen woorden te geven.
Want tijdens de dans praten we niet. Je mag wel alle gevoelens en emoties ruimte en expressie geven. Meer dan welkom. Het is net gezond om deze energieën bestaansrecht te geven. Maar niets is verplicht.

Maar als een nieuwkomer weet dan dat je niet na één les het medicijn gaat belichaamd hebben. Volg op zijn minst 5 lessen om iets belichaamd te begrijpen. Ik dans dit medicijn nu 10 jaar en ik blijf mezelf ontwapenen van overtuigingen en patronen die me niet dienen. Maar in die 10 jaar is er ontzettend veel getransformeerd. De 5Ritmes map is een oceaan van wijsheid dat maar met mondjesmaat kan geabsorbeerd worden. Daarom is iedere les een ander ervaring. Sommige ervaar je als helend en andere juist de opposit. Hierin ligt nu net het medicijn. Omdat de 5Ritmes alles vertegenwoordigen.

Waar houden we rekening mee:
We hebben respect voor ieders zijn of haar lichaamsgrens.
In je eigen ruimte authentiek zijn is een kracht en een voorbeeld voor de ander.
We dansen met onze ogen open voor de veiligheid van elkaar.
Ons lichaam draagt de micro / macro in zich. Het universum spiegelt iedere ster in ons. Je mag dus minuscuul in beweging zijn en gaan. Alsook de hele ruimte vullen. De beweging is het allerbelangrijkste medicijn, ook als je moe bent. Want hoe jouw beweging eruit ziet maakt niet uit. Hierin bestaan geen beginners of gevorderden. Je bent wie je bent in het moment en daarin mag je relaxen waardoor je energie opneemt.
En dank je om je gsm op stil te zetten tijdens de dans.

_________________

En er is Sweat Your Prayers voor alle dansers die een wave willen dansen zonder woordelijke begeleiding.
Sweat your Prayers is een 5Ritmes dynamische meditatievorm waarin we door de 5Ritmes wave bewegen: flow, staccato, chaos, lyrisch en stilte. Om samen een moment te creëren waarin we thuis mogen komen, wel of niet in verbinding met de ander. Samen in een groep vrij en voluit mogen bewegen met wat is.
Voordat de wave begint, is er een begeleiding om je lichaam met bewuste aandacht in beweging te brengen d.m.v. de Bodyparts. Na deze opwarming is er geen begeleiding meer met woorden, alleen nog via de muziek.
Voor nieuwkomers raad ik aan om allereerst aan een paar begeleidde lessen deel te nemen bij een erkende leraar, hierdoor kom je tot een beter belichaamd begrijpen van de 5Ritmes.

~ Gabrielle Roth. (Book:Sweat Your Prayers)
To sweat is to pray, to make an offering of your innermost self. Sweat is holy water, prayer beads, pearls of liquid that release your past. Sweat is an ancient and universal form of self healing, whether done in the gym, the sauna, or the sweat lodge. I do it on the dance floor. The more you dance, the more you sweat. The more you sweat, the more you pray. The more you pray, the closer you come to ecstasy.

 


Open lessen 'Waves' en 'Sweat Your Prayers'


Je bent altijd welkom met of zonder ervaring, vanaf 16 jaar.
(voor jongere leeftijd contacteer me vooraf)

Investering: 16€
Ter plaatse te betalen voor aanvang van de les of per overschrijving.
Studentenkorting: 12€

te Mortsel op maandagavond open les 5Ritmes
19u30 – 22u00 (zie kalender)
Walpurgis
Deurneleitje 6
2640 Mortsel

te Mortsel op vrijdagOCHTEND “Sweat Your Prayers”
10u00 – 12u00 (zie kalender)
Walpurgis
Deurneleitje 6
2640 Mortsel

te Mortsel op vrijdagAVOND “Sweat Your Prayers”
19u30 – 22u00 (zie kalender)
Walpurgis
Deurneleitje 6
2640 Mortsel

te Mortsel op zondagochtend “Sweat Your Prayers”
11u00 – 13u00 (zie kalender)
Walpurgis
Deurneleitje 6
2640 Mortsel

te Brussel op zondagochtend “Moving your spirit”
11u00 – 13u00 (zie kalender)
GC Nohva
Peter Benoitplein 22
1120 Neder-Over-Heembeek

te Aken op vrijdagavond 
19u45 – 22u00 (zie kalender)
Shed Halle
Reichsweg 30
52066 Aachen
Germany

 

Workshops

 

“The power of COMPASSION – The healing of FORGIVENESS”
Heartbeat workshop
8/9 februari
10u30 – 17u30
in Mortsel (Antwerpen)
_____________________________________________

 

In deze Heartbeat workshop gaan we onze emoties, angst, boosheid, verdriet, vreugde, mededogen bewegen en omarmen. Van hieruit nodigen we vergeving uit. Ik benader emoties als een krachtbron om diep te helen. Hoe meer we ze in de beweging toelaten en ontvangen, hoe vrijer ons hart zich kan voelen. Emoties dienen ons, indien we ze niet op een destructieve manier vasthouden. Dit kan door ze te negeren, ze on hold te zetten, tot dat de bom ontploft. Dit kan zich tonen in agressie, in hysterie, in manipulatief gedrag en of in een fysieke aandoening. In onze opgroeifase hebben we meestal niet geleerd om met onze emoties om te gaan. We worden bijna nergens emotioneel onderwezen. Naderhand wordt het dan alleen maar moeilijker. Zowel op het werk als in onze relaties, en dan vooral naar onszelf toe. Daarom zet ik met veel empathie en mededogen deze workshop neer om samen in groep elkaar hier in te ontmoeten.

_________________________________________________

Wanneer
8 en 9 februari 2020
van 10u30 – 17u30

Investering
150€ – Vroegboekkorting
175€ – Betaald na 8 januari’20

Rekening Argenta
IBAN: BE 12 9730 3440 2092
BIC: ARSPBE22

Waar
Walpurgis
Deurneleitje 6
2640 Mortsel (Antwerpen)

Inschrijven KLIK HIER OM AAN TE MELDEN

 
 

“SACRED SPACE”
5 weekends
voor vrouwen in een 
gesloten groep
te Mortsel (Antwerpen)
_____________________________________

 

Zowel vrouwen als mannen hebben kwetsuren opgelopen rond intimiteit met zichzelf.
In deze gesloten groep voor vrouwen, gaan we samen vijf weekenden ons herbronnen in onze natuurlijke vrouwelijke kracht, om onze vitale levensenergie te laten stromen in een liefdevolle flow. Deze energie leeft normaal gezien in een zuivere gedragen tempel, onze baarmoeder.
Maar deze heilige ruimte is door de jaren heen intens vervuild (beschimpt – beticht – bestraft – ontkracht – verkracht). Zowel door onszelf, als door onze ouders en onze voorouders. Het is een energie die over de hele wereld (sexueel) wordt misbruikt. Er zitten zoveel ladingen op waardoor we veel ongekend leed meedragen. Terwijl we in onze Sacred Space normaal gezien zorgeloos een gelukzaligheidsgevoel zouden mogen voelen! Misschien is dit ook jouw verlangen?
Daarom begeleidt ik je graag in deze training om je eigen helingskracht te activeren in jouw heilige tempel, zodat je die elk moment kan aanroepen. Zowel voor jezelf als voor je (eventuele) partner.
Allereerst dus door je baarmoeder stap voor stap te zuiveren van overtuigingen en van energieën via de kracht van de vijf ritmes dans. Je heilige boot zuiveren zodat deze zijn draagkracht terug krijgt en je eigen hart kan dragen. Je thuis van je ziel. Van hieruit ademen en jezelf omarmen.
Jezelf ontvangen in jouw Sacred Space, alsook de mannenenergie te ontvangen, en te helen. Ontvankelijk worden voor het leven en dus stromend je leven beleven.
Gaan staan waarvoor je hebt te gaan staan. Hierdoor schep je je eigen veiligheid om je over te geven aan het leven. Te leren leven vanuit je intuïtie, met vallen en opstaan te leren vertrouwen. Want er is niets te verliezen, alleen maar te winnen, alsmaar meer leren genieten in het hier en nu.
Het leven eren, jezelf eren, de oneindige levensvreugde dragen tot in de kern van je hele wezen, je laten dragen in een bad van onvoorwaardelijke liefde.

Focus wordt via oefeningen gelegd op:
Gronding en adem.
Ontvankelijkheid.
Sensualiteit en passie.
Grenzen aangeven.
Overgave aan het mysterie.
Innerlijk vreugde.
Spirit ruimte geven.
Ontladen van emoties.

______________________________________

Wanneer
Vijf  weekends van 10u30 – 17u30
22 – 23 februari
14 – 15 maart
2 – 3 mei
27 – 28 juni
12 – 13 september

Investering
800€ – Vroegboekkorting
950€ – Betaald na 22 januari

Rekening Argenta
IBAN: BE 12 9730 3440 2092
BIC: ARSPBE22

Waar
Walpurgis
Deurneleitje 6
2640 Mortsel (Antwerpen)

Inschrijven KLIK HIER OM AAN TE MELDEN

 

“HOME RHYTHM”
15 – 17 mei
in Aken te Duitsland
_________________________________

 

Dansers die -lang of kort- de vijf ritmes dansen, weten dat deze 5 ritmes vloeiend- staccato- chaos- lyrisch en stilte zijn. Er zijn dansers die zich meteen op hun gemak voelen bij het vloeiende ritme. Anderen vinden dit een saai ritme en kunnen niet wachten tot staccato begint. Sommige dansers zijn helemaal in hun element bij chaos of het lyrische ritme, terwijl weer anderen het stilte ritme het fijnste ritme vinden.
Volgens Gabrielle Roth hebben we allemaal een ‘basisritme’ dat ons veel informatie geeft over hoe we in het leven staan. Soms kan ons basisritme gekleurd zijn door een ander ritme. Het wil niet zeggen, dat het ritme dat je het liefste danst ook jouw basisritme is. Jouw basisritme kan zelfs het ritme zijn waar je -in eerste instantie -een hekel aan hebt.
Om helderheid te verkrijgen in je basisritme moet je ook_de schaduwkant ervan kennen. We zullen dit weekend alle ritmes mét hun schaduwkant dansen.

_________________________________________________

Wanneer
15 – 17 mei
15 mei van 19u45 tot 22u00
16 & 17 mei van 10u30 – 17u00

Investering
160€ – Vroegboekkorting
190€ – Betaald na 5 april 2020
100€ – Werkteam

Waar
Shedhalle
Reichsweg 30
Aachen

Voor meer info mail naar Verena Cavallini:

Inschrijven KLIK HIER OM AAN TE MELDEN

 

“SEXUAL GROUNDING 5 RHYTHMS® DANCE”

workshop voor mannen en vrouwen 
8 – 12 juli 2020
te Mortsel (Antwerpen)
_______________________________________

 

In deze vijfdaagse workshop gaan we bewust met onze seksuele energie in beweging. Wie ben jij in deze energie. De levenskracht van waaruit we geboren zijn. De kwetsbare kracht die naturel creatief is, van waaruit we nieuwe prachtige creaties doen ontstaan.

“Living our pure tender beauty in a passionate field of gratitude. Because we are sexual human beings, YES or YES!”

Maar velen durven van hieruit niet meer te leven. Het is gedeeltelijk of helemaal op slot gezet. Of velen onderdrukken het, zowel mannen als vrouwen. Mogen we erin staan en hoe gaan we ermee om.

Want er is inderdaad op seksueel gebied nog een groot taboe. Bij velen begint dit al in onze opvoeding. We weten allemaal dat dit het veld is waar het meeste misbruik gebeurt.
Op verschillende gebieden verkrampen we of worden we misleid in de verleiding door de ander en door de alledaagse media. Of we gaan het proberen te negeren, wat in het onderbewustzijn niet kan.

We gaan van alles leven dat ons “even” vervult, omdat we deze levensenergie niet laten stromen. We voelen ons niet bevredigd. Dus gaan we verslavingen aan om dit gat op te vullen (suiker, media, tv, winkelen, alcohol, enz.). Alsook seksverslaving, waarin iets fundamenteels gemist word, vandaar de titel “Sexual Grounding”.
Deze verslavingen zijn niet om te veroordelen, ze kunnen een leraar zijn om te zien wanneer jij je niet vervult voelt, ja ik zeg duidelijk “vervult VOELT”.

En in relaties draait het daarom dan ook dikwijls rond macht en onmacht zoals we over de hele wereld kunnen zien.

Daarom nodig ik je uit om samen sensueel passioneel jezelf intiem te ontmoeten. Het mogen zijn in wie je waarachtig bent. VOL LEDIG één met je levenskracht. Het woord seksueel afpellen tot iets moois.

Het BELICHAAMD leven beleven, naturel PASSIONEEL!!!

Dit samen dansen brengt een ongelooflijk sterke kracht van energie waarmee we elkaar voeden omdat we mogen seksueel zijn, onze natuurlijke staat van zijn.

_________________________________________________

Wanneer
5 dagen
8 – 12 juli 2020

Investering
300€ – Vroegboekkorting
350€ – Betaald na 8 april

Rekening Argenta
IBAN: BE 12 9730 3440 2092
BIC: ARSPBE22

Waar
Walpurgis
Deurneleitje 6
2640 Mortsel (Antwerpen)

Inschrijven KLIK HIER OM AAN TE MELDEN

 
Workshops die zeker terug aangeboden worden:

I am the chocolate workshop for women only.

Acceptance – Waves and Heartbeat workshop.

Prayers into Trance  – Waves workshop.

El Dia De Los Muertos  – Waves workshop.

Addicted or NOT  – Waves workshop.

Roots of Breath – Waves workshop.

The gift of Trust  – Waves workshop.

Being Touched  – Waves workshop.

Transitions  – Waves workshop.